„Gastronomia do zobaczenia” – to nazwa kampanii promującej kędzierzyńsko-kozielską gastronomię, która musiała stawić czoła pandemii koronawirusa i działać w formule ograniczonej obostrzeniami. W przedostatniej odsłonie projektu prowadzonego przez starostwo powiatowe zajrzeliśmy do miejsca, w którym kuchnia odgrywa szczególną rolę. Hotel Court łączy bowiem ze sobą kilka różnych branż, na miejscu działa też SPA, które podczas pandemii przez długi czas było całkowicie wyłączone z użytku. Klienci docenili jednak kuchnię, która dzięki pomysłom jej szefa – Dawida obroniła się sama. Absolwent naszego Zespołu Szkół nr 1 w Koźlu postawił na smaki, które gościom szybko przypadły do gustu. W tym wypadku cały obiekt miał też odrobinę szczęścia. Jak poradził sobie w dobie pandemii? Co zmieniło się w podejściu do klienta? No i co ze SPA, branżą, która mimo mocnego rozwoju w ostatnich latach, musiała zatrzymać się na wiele miesięcy? Zapraszamy was na pyszne włoskie danie do restauracji w hotelu Court!
Zobacz wszystkie odcinki #GastroniomiaDoZobaczenia
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS