A A+ A++

Jarmuż to warzywo kapustne bogate źródło witaminy C i K, wapnia oraz potasu. Zawiera też przeciwutleniacze, które spowalniają procesy starzenia, ma również działanie przeciwnowotworowe. W jarmużu znajduje się więcej witaminy C niż w pomarańczy. Warzywo warto włączyć do diety także ze względu na niską kaloryczność oraz indeks glikemiczny. Moja propozycja to łatwa sałatka z jarmużem, która zachwyci pomimo swojej prostoty.

Sałatka z jarmużem

Składniki:

ok. 7-8 listków jarmużu
– 2-3 pomidory
– 2-3 marchewki

Wykonanie:

Pomidory oraz jarmuż pokroić w kostkę i umieścić w misce. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do miski. Wszystko polać sosem oraz wymieszać.

Składniki na sos:

– 2 łyżki musztardy
– łyżka miodu
– łyżka octu
– łyżeczka oleju

Wykonanie:

Wszystkie składniki połączyć ze sobą do uzyskania gładkiej masy.

(Or)

View the discussion thread.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNajlepszy wyścig Rosso
Następny artykułPapież podpisał w Asyżu encyklikę Fratelli tutti