A A+ A++

Najlepiej wybierajmy ładne kwiatostany (mogą być też pączki). Zrywajmy kwiaty z nóżkami, a nawet podstawą kwiatową. Wybierzmy do tego suchy, pogodny dzień, by lipy nie zawierały wilgoci.

Zebrane kwiatostany rozkładamy w przewiewnym, ciepłym miejscu i suszymy. Możemy z nich przyrządzać herbatki. Zwłaszcza w okresie jesiennych i zimowych chłodów. Do szklanki wystarczy wsypać dwie łyżeczki suszu, zalać wodą o temperaturze około 95 st. C i pozostawić pod przykryciem na kwadrans. Taka herbatka uchroni nas przed typowymi sezonowymi infekcjami.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułW Niemczech odsłonięto pomnik Lenina. “To jest po prostu hańba”
Następny artykułŻycia bez muzyki nie mogę sobie wyobrazić