A A+ A++

Zdrowa dieta w zabieganym świecie to podstawa. Pytanie jak o nią dbać, kiedy spędza się całe dnie poza domem? Nic prostszego! Posiłki można przygotować z wyprzedzeniem i zapakować je do odpowiednich pojemników, które nadadzą się do odgrzewania w mikrofalówce, prezentują się estetycznie i są ekologiczne. 

1. Jednorazowe pojemniki – czy warto?

2. Pojemniki termiczne, jako ekologiczna alternatywa dla jednorazówek?

3. Ekologia najważniejsza?

1. Jednorazowe pojemniki – dlaczego warto ich używać?

Jednorazowe pojemniki to ogromne ułatwienie dla osób, które często przebywają poza domem i biorą ze sobą posiłki. W asortymencie sklepów bez problemu można znaleźć pojemniki na zupę na wynos, talerze różnej wielkości, kubki oraz plastikowe i drewniane sztućce. Zaletami takich pojemników jest niewątpliwie niska cena, są lekkie, ułatwiają sprzątanie i nie zabierają dużo miejsca w kuchennych szafkach oraz nie trzeba ich zmywać – co nie oznacza, że nie mogą posłużyć przez więcej niż jeden raz. 

Dodatkowo, świetnie sprawdzą się podczas pikników oraz różnorodnych imprez na powietrzu, ale również w momencie, kiedy chcemy zaoszczędzić czas na zmywaniu. W sklepach można znaleźć jednorazowe opakowania w różnej kolorystyce, a nawet ozdobione motywami z bajek, dzięki czemu sprawdzą się również na przyjęcia dla dzieci. Serwetki papierowe również mogą być kolorowym i oryginalnym dodatkiem stołu.

2. Pojemniki termiczne, jako ekologiczna alternatywa dla jednorazówek?

Pojemnik termiczny świetnie sprawdzi się dla osób, które nie mają możliwości odgrzania przygotowanych posiłków albo nie mają czasu wypić kawy przed wyjściem z domu. Naczynia termiczne dobrze zachowują temperaturę jedzenia, dlatego nawet po kilku godzinach herbata lub obiad będą ciepłe i świeże. 

Minusem takich naczyń jest jednak ich wysoka cena oraz konieczność zmywania po posiłku. Największymi zaletami to długie utrzymywania ciepła oraz ich wytrzymałość, dzięki czemu pojemnik termiczny staje się modną i ekologiczną inwestycją oraz pomocnikiem przy utrzymywaniu zdrowej, domowej diety.

Na rynku jest również szeroki wybór naczyń termicznych wykonanych ze szkła. Szklane odpowiedniki kubków prezentują się nie tylko stylowo, ale długo utrzymują ciepło podanego w nich napoju.

3. Ekologia najważniejsza? 

Coraz więcej i częściej mówi się o ekologii oraz o tym, jaki wpływ na środowisko mają nasze nawyki. Dlatego warto zacząć od z pozoru niewielkich zmian, a jedną z nich będzie wybór odpowiednich naczyń na jedzenie na wynos. 

Kiedyś dobrze znane naczynia plastikowe można śmiało zastąpić bardziej ekologicznymi propozycjami. Ekologiczne pojemniki to te, wykonane z trzciny cukrowej, kartonu, papieru oraz drewna. Są one nie tylko eko, ale również prezentują się estetycznie. Papierowe pojemniki, to przyjazny dla środowiska i bezpieczny wybór. Drewniane sztućce są z kolei trwalsze od plastikowych odpowiedników i można zamówić je online https://www.opakowanianawynos.pl/233-sztucce-drewniane

Szeroki asortyment pojemników na wynos sprawi, że wybór odpowiedniego opakowania będzie bajecznie prosty.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNBA: Wszystko, co trzeba widzieć o nowym sezonie NBA!
Następny artykułTakich emocji nikt się nie spodziewał. Rekord o krok od sensacyjnego zwycięstwa nad Pogonią!