A A+ A++

Maliny są bogatym źródłem wielu cennych składników odżywczych, takich jak witamina C, witamina K, błonnik, mangan, foliany oraz przeciwutleniacze – np. antocyjany, kwercetynę i kwas elagowy. Choć krzewy owocują bez potrzeby nadmiernego nawożenia, z biegiem lat ich plenność maleje, a owoce tracą swój intensywny smak i stają się bardziej kwaśne. By temu zaradzić, rośliny należy odpowiednio nawozić.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNowy parking na Polnym
Następny artykułPowiat Lubelski zaprasza ósmoklasistów do zapoznania się z ofertą szkół ponadpodstawowych