1 godz. 4 minuty temu
Jajka to jedno z największych dobrodziejstw człowieka, jakie otrzymaliśmy od natury, ponieważ pod ich skorupką kryje się prawdziwa bomba witaminowa, co pozwala na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Trzeba jednak pamiętać, że jajka bardzo szybko mogą ulec zepsuciu, a na taki stan rzeczy duży wpływ ma sposób ich przechowywania.
Jajka są doskonałym źródłem witaminy A, witaminy B2, witaminy B5, witaminy B12, kwasu foliowego, fosforu, żelaza, miedzi, manganu, selenu oraz oczywiście świetnej jakości białka.
Przez wiele lat specjaliści apelowali o rozsądek w spożywaniu jajek, gdyż byli przekonani, że mogą one negatywnie wpływać na poziom cholesterolu. Jednak najnowsze badania wskazują, że cholesterol zawarty w jajkach nie wpływa negatywnie na nasz organizm.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS