A A+ A++

Jajka to jedno z największych dobrodziejstw człowieka, jakie otrzymaliśmy od natury, ponieważ pod ich skorupką kryje się prawdziwa bomba witaminowa, co pozwala na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Trzeba jednak pamiętać, że jajka bardzo szybko mogą ulec zepsuciu, a na taki stan rzeczy duży wpływ ma sposób ich przechowywania.

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są doskonałym źródłem witaminy A, witaminy B2, witaminy B5, witaminy B12, kwasu foliowego, fosforu, żelaza, miedzi, manganu, selenu oraz oczywiście świetnej jakości białka.

Przez wiele lat specjaliści apelowali o rozsądek w spożywaniu jajek, gdyż byli przekonani, że mogą one negatywnie wpływać na poziom cholesterolu. Jednak najnowsze badania wskazują, że cholesterol zawarty w jajkach nie wpływa negatywnie na nasz organizm.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNajdziksze newsy tygodnia – Nastolatka dostała dożywocie za umyślnie rozbicie auta i spowodowanie śmierci dwóch osób
Następny artykułЧи заразна депресія і як її уникнути