Innowacja, którą realizowano w CKZiU w Wyrzysku dotyczyła sztuki roślinnego gotowania, słowem kuchni wegańskiej. Uczniowie nauczyli się przygotowywania potraw wegańskich, co na pewno pomoże im w znalezieniu dobrej pracy, bo kuchnia wegańska zyskuje coraz większą popularność.
Korzyści z przystąpienia szkoły do innowacji:
– warsztaty wegańskiego gotowania
– poradnik wegańskiego gotowania dla uczniów
– materiały edukacyjne dla uczniów i dla szkoły (gotowe scenariusze warsztatów z video materiałami)
– produkty spożywcze do wykorzystania podczas zajęć
– doposażenie szkoły w narzędzia do gotowania wegańskiego (np. garnki do gotowania na parze, noże kuchenne)
– warsztaty wdrożeniowe dla nauczycieli przygotowujące do samodzielnego prowadzenia zajęć
– certyfikacja i tytuł “Szkoły Mistrzów Innowacji”
Ambasadorem innowacji w szkole i współprowadzącym warsztaty była Alina Kwiatkowska. Gratulujemy
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS