A A+ A++

Do około 1 litra wody włóż kurczaka i gotuj około 15 minut, po tym czasie dołóż marchew i pietruszkę pokrojoną w plasterki i gotuj kolejne 15 minut. (jeśli masz mięso i warzywa z rosołu, pomiń ten krok)
Odcedź warzywa i mięso, wystudź. Zmiel maszynką lub rozdrobnij w malakserze, dodaj przyprawy oraz śmietankę. Dodaj podsmażoną cebulkę i czosnek oraz posiekany lubczyk (lub pietruszkę). Dobrze wymieszaj. Odłóż na czas przygotowania ciasta.

Do mąki w misce dodaj pół łyżeczki soli, 2 łyżki oleju. Dolej około 3/4 szklanki wrzącej wody, tak żeby przykryła mąkę i na chwilę zostaw do przestygnięcia. Po jakiś 5 minutach zamieszaj i jeśli czujesz, że trzeba ciut wody to dolej odrobinę gorącej i wyrabiaj do czasu aż ciasto zacznie odchodzić od ręki, będzie sprężyste i jednolite. Odkrywaj kawałki i resztę ciasta trzymaj w szklanej misce pod przykrywką od gotującej się wody na pierogi. Ciasto cienko rozwałkuj. Wykrój krążki szklanką. Nałóż farsz wielkości orzecha włoskiego na krążek ciasta i zlep brzegi ciasta. Gotuj około 2-3 minuty od wypłynięcia. Podaj z lubczykiem lub pietruszką, oliwą lub przyprawą z suszonymi pomidorami.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł4 nowe radiowozy dla staszowskiej policji [zdjęcia]
Następny artykułToksyczne choinki, bombki i inne ozdoby świąteczne. Eksperci alarmują