KUCHNIA | Wczoraj, 24 marca (14:57)
Kupiłaś za dużo? Nie martw się. Czerstwy chleb i bułki świetnie nadają się do robienia pysznych dań.
1 / 6
Przyrządź tartę Czerstwy chleb lub bułka świetnie nadają się na spód do tego przysmaku. Posmaruj formę tłuszczem i ułóż kromki pieczywa. Kawałkami możesz wyłożyć także boki. Skrop lekko wodą i wstaw na 6-7 minut do nagrzanego do 200°C piekarnika. Gdy spód będzie się zapiekał, przygotuj farsz, np. z brokułów z dodatkiem czosnku, mozarelli i przypraw. Roztrzep 4 jajka z 1/4 szklanki śmietany kremówki. Dodaj czosnek, sól, pieprz, bazylię. Przełóż brokuły na podpieczone kromki pieczywa i zalej przygotowaną miksturą. Zapiekaj 20-30 minut w temperaturze 200°C.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS