A A+ A++

Tak przygotowany schab to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Mięciutkie i delikatne mięso, aromatyczny sos i podsmażone pieczarki. Danie jest proste i smaczne. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

  • 1 kg schabu
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • sól, pieprz
  • 1 kg pieczarek
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Mięso myjemy, osuszamy, przekładamy do miski. Cebulę oraz czosnek obieramy, cebulę kroimy w krążki a czosnek drobno siekamy, przekładamy do mięsa, wlewamy olej i odstawiamy na dwie godziny.
  • Po tym czasie mięso wraz z marynatą przekładamy do brytfanny i pieczemy do miękkości. Gdy mięso się trochę zarumieni, podlewamy jedną szklanką wody i wsypujemy papryką słodką, gotujemy pod przykryciem około godziny.
  • Następnie mięso wyjmujemy, kroimy w plastry i układamy w naczyniu, a sos przelewamy przez sitko do garnka. Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody i chwilę gotujemy. Sosem polewamy mięso.
  • Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy, umyte, pokrojone plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Usmażone grzyby układamy obok mięsa.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPróby ogniowe australijskich BWP przyszłości
Następny artykułJarosław Kuźniar reaguje na odpowiedź TVP. “Nie chcę mieć z tym nic wspólnego”