A A+ A++

Bataty umyć, przekroić na pół. Ułożyć na blaszce i zapiekać 45 minut w piekarniku, nagrzanym do 200 stopni.

W tym czasie cebulę i pieczarki drobno posiekać. Rozgrzać olej na patelni zeszklić cebulę, dodać pieczarki i dusić około 5 minut. Upieczone bataty wyjąć, wydrążyć środki łyżką. Miąższ wymieszać z pieczarkami i cebulą. Doprawić do smaku przyprawami.

Tak przygotowanym farszem wypełnić bataty, ponownie ułożyć w blaszce, posypać mozzarellą i zapiekać 15 minut w temp 200 stopni. Po upieczeniu posypać startym parmezanem. Można podawać z dodatkiem sosów np czosnkowy, pomidorowy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPoznaliśmy laureatów Konkursu Literackiego im. Mieczysława Stryjewskiego edycji 2019
Następny artykułPolsko-niemieckie seminarium Razem dla Zdrowia