Patelnie grillowe i do steków – smak lata przez cały rok
Patelnie grillowe to prawdziwa gratka dla miłośników grillowanego jedzenia. Bez względu na warunki pogodowe, możesz cieszyć się soczystymi stekami czy grillowanymi warzywami. Dzięki specjalnym rowkom odprowadzającym tłuszcz, potrawy przyrządzone na patelni grillowej są smaczne i zdrowsze, zachowując oryginalny smak potrawy przyrządzonej na otwartym ogniu. Patelnie grillowe to ten rodzaj naczyń kuchennych, których nie może zabraknąć w nowoczesnym domu. Pozwalają na przygotowanie dań smacznych, pożywnych i soczystych. Dzięki patelniom grillowym możesz cieszyć się atmosferą rodzinnych spotkań z charakterystycznym aromatem przez cały rok.
Patelnie do steków to marzenie każdego miłośnika mięsa. Dzięki odpowiedniemu pokryciu i specjalnym rowkom na patelni mięso staje się soczyste, a skórka idealnie chrupiąca. Odpowiednia grubość i materiał patelni sprawiają, że przyrządzone na nich dania równomiernie się podgrzewają, co gwarantuje perfekcyjny efekt. Jakie powłoki stosują producenci? W ofercie każdej marki znajdziesz unikatowe, innowacyjne powłoki. Najczęściej są to warstwy teflonowe, mineralne oraz ceramiczne. Każda z nich świetnie chroni przed przywieraniem, choć najlepsze właściwości osiągają patelnie z powłokami tytanowymi lub ceramicznymi. Patelnia do smażenia steków powinna być także gruba i wyposażona w kilkuwarstwowe dno. Dzięki temu naczynie dłużej utrzymuje stałą temperaturę podczas smażenia, co podczas przygotowania steków jest niezwykle ważne. Patelnie do smażenia steków są zazwyczaj okrągłe. Na rynku znajdziesz także naczynia kwadratowe. Jeśli chodzi o smażenie steków, patelnia w kształcie kwadratu okaże się lepszym wyborem.
Patelnie grillowe i do steków fot. Rozetka
Patelnie do naleśników – od tej pory każdy naleśnik będzie udany
Naleśniki to jedno z najbardziej znanych i lubianych dań na świecie, chyba nie ma dziecka, które nie przepadałoby za puszystymi naleśnikami podanymi na słodko. Do ich bezbłędnego przygotowania potrzebna jest odpowiednia patelnia. Patelnie do naleśników charakteryzują się niskimi bokami, co ułatwia obracanie cienkich ciast. Specjalne powłoki zapobiegają przywieraniu ciasta, umożliwiając łatwe i bezproblemowe smażenie naleśników. Warto również zwrócić uwagę na patelnie z termoindukcją, które równomiernie rozprowadzają ciepło, dzięki czemu naleśniki wychodzą delikatne i równomiernie przyrumienione.
Patelnie do naleśników fot. Rozetka
Patelnie typu wok – smaki Azji w twojej kuchni
Patelnia typu wok to kluczowy element kuchni azjatyckiej, a także coraz bardziej popularny wybór w kuchniach na całym świecie. Charakteryzuje się ona wysokim, lekko zaokrąglonym dnem, co umożliwia szybkie smażenie na dużym ogniu. Dzięki temu dania przygotowywane na woku zachowują świeżość, chrupkość oraz bogactwo smaku i aromatu. Patelnia wok sprawdza się doskonale do przyrządzania potraw na bazie warzyw, mięsa czy ryb, a także do szybkiego smażenia czy duszenia.
Wybór odpowiedniej patelni może mieć znaczenie. Patelnia Tefal Unlimited zapewnia wyjątkową trwałość przy nienagannych standardach jakości. Nieprzywierająca powłoka tytanowa jest odporna na zarysowania. Łącząc wygodę nieprzywierającej powłoki z wyjątkową odpornością na zarysowania, nieprzywierająca powłoka jest odporna nawet na metalowe przybory, a zaawansowana technologia termosygnalizacji wskazuje idealną temperaturę do rozpoczęcia gotowania i gwarantuje idealną konsystencję, kolor i smak potraw. Dzięki bardzo dużej tarczy indukcyjnej i grubemu dnu Thermo-Fusion+ patelnia nagrzewa się szybciej i równomiernie rozprowadza ciepło po całej patelni.
Patelnia typu wok fot. Rozetka
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS