A A+ A++

Jeśli macie ochotę na urozmaicenie w kuchni, powinniście wypróbować nasz przepis. To propozycja nie tylko na kolację.

Składniki:
12 jajek
50 dag pieczarek
5 łyżek startego, żółtego sera
1 puszka groszku konserwowego
1 cebula
4 łyżki śmietany 18 proc.
4 łyżki majonezu
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki oleju
pieprz, sól
1 łyżka masła do smarowania formy

Umyte pieczarki ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju aż się zeszkli. Wrzucamy na patelnię pieczarki i dusimy aż woda odparuje.

Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Mieszamy z pieczarkami i cebulą.
Do masy jajecznej dodajemy ser, groszek, majonez i śmietanę. Można też dodać posiekany szczypiorek.
Doprawiamy solą i pieprzem.

Formę „keksówkę” smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Masę przekładamy do formy.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 200 stopni.

Smacznego!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKaplica Siemieńskich na cmentarzu parafialnym w Chełmie
Następny artykułKraków. Policjanci zatrzymali 30-latka. Grozi mu kara do 10 lat pozbawienia wolności