A A+ A++

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Pyszna zupa rybna z dodatkiem aromatycznych warzyw

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
  • dieta
  • bezglutenowe

Składniki:
  • karp , 1 szt.
  • leszcz , 1 szt.
  • marchew, 2 szt.
  • ziemniak, 4 szt.
  • por, 1 szt.
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • papryka, 2 szt.
  • pietruszka, 2 szt.
  • mielona papryka, 2 łyżk.
  • cebula, 2 szt.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • pomidor, 2 szt.
  • czosnek granulowany, 1 łyżk.
  • masło klarowane, 1 szt.
  • seler naciowy , 0.5 szt.
  • papryka ostra, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Z wyciętych części ryby (głowa, ogon, płetwy, kręgowsłup) oraz warzyw – pora, pietruszki, cebuli z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego gotujemy wywar.Gotujemy go około 1 h.Kroimy cebulę i czosnek i podsmażamy na maśle klarowanym. NAstępnie koimy w kostkę marchewkę i również podsmażamy. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojone ziemniaki. Gotujemy około 30 minut. Następnei dodajemy rybę pokrojoną w paski lub kostkę (najlepiej użyć do tego fileta bez ości – my mieliśy leszcza, który ma ości dość dużo i później trzeba być dość czujnym jedząc zupę). Gotujemy około 10 minut. Na konic dorzucamy pietruszkę. Smacznego. 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMaszerowała z dziećmi do komory gazowej, trzymając je za ręce. Zapomniana współpracowniczka Korczaka
Następny artykułHedone | koncert