Tekst i zdjęcie:
Pyszna zupa rybna z dodatkiem aromatycznych warzyw
- Czas przygotowania: do 1 godziny
- Stopień trudności: Łatwe
- Pora dnia: Obiad
- Sposób przygotowania: gotowane
- Liczba porcji: więcej
- dieta
- bezglutenowe
Składniki:
- karp , 1 szt.
- leszcz , 1 szt.
- marchew, 2 szt.
- ziemniak, 4 szt.
- por, 1 szt.
- natka pietruszki, 1 szt.
- papryka, 2 szt.
- pietruszka, 2 szt.
- mielona papryka, 2 łyżk.
- cebula, 2 szt.
- ząbek czosnku, 2 szt.
- pomidor, 2 szt.
- czosnek granulowany, 1 łyżk.
- masło klarowane, 1 szt.
- seler naciowy , 0.5 szt.
- papryka ostra, 1 szt.
Sposób przygotowania
Z wyciętych części ryby (głowa, ogon, płetwy, kręgowsłup) oraz warzyw – pora, pietruszki, cebuli z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego gotujemy wywar.Gotujemy go około 1 h.Kroimy cebulę i czosnek i podsmażamy na maśle klarowanym. NAstępnie koimy w kostkę marchewkę i również podsmażamy. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojone ziemniaki. Gotujemy około 30 minut. Następnei dodajemy rybę pokrojoną w paski lub kostkę (najlepiej użyć do tego fileta bez ości – my mieliśy leszcza, który ma ości dość dużo i później trzeba być dość czujnym jedząc zupę). Gotujemy około 10 minut. Na konic dorzucamy pietruszkę. Smacznego.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS