PRZEPIS na owsiankę w wersji obiadowej
Składniki (4 porcje):
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
- 1,5 szklanki wody Mama i Ja
- kg fasolki szparagowej
- 1 kukurydza lub 150g z puszki
- 250 g pomidorów koktajlowych
- 4 jajka
- 2 łyżki masła orzechowego z solą
- 1 łyżka oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 szalotka
- sos sojowy
- nasiona czarnuszki
- ulubione zioła
Przygotowanie
Płatki zalej wodą, przykryj i odstaw na noc, aby napęczniały.
Rozgrzej olej, dodaj pokrojoną szalotkę, smaż ją około 1 minuty. Po tym czasie dodaj pokrojony czosnek i smaż ponownie 1 minuty. Dodaj płatki wraz z wodą (większość będzie wchłonięta). Wszystko wymieszaj i gotuj około 1 minuty. Dopraw do smaku sosem sojowym.
Ugotuj … czytaj dalej
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS