A A+ A++

Składniki na spód przekładamy do rondelka, czekolady, miód, nutelle, masło, śmietanę i gotujemy do chwili rozpuszczenia, następnie łączymy z ryżem i wylewamy na dno tortownicy 24 cm na 24 cm. Chłodzimy 10 minut w lodówce. Kiedy ryż już stężeje, smarujemy masą kajmakową, a galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietany razem ze śnieżką ubijamy mikserem, dodajemy galaretki. Masę dzielimy na trzy części, jedną część wylewamy na masę kajmakową, układamy kiwi pokrojone w plasterki, potem wylewamy drugą część masy i układamy cząstki mandarynek i przykrywamy ostatnią częścią masy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch ciasta. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWiosenne nasadzenia drzew i krzewów
Następny artykułKoronawirus. 6 nowych zakażeń w powiecie bocheńskim