Składniki na spód przekładamy do rondelka, czekolady, miód, nutelle, masło, śmietanę i gotujemy do chwili rozpuszczenia, następnie łączymy z ryżem i wylewamy na dno tortownicy 24 cm na 24 cm. Chłodzimy 10 minut w lodówce. Kiedy ryż już stężeje, smarujemy masą kajmakową, a galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Śmietany razem ze śnieżką ubijamy mikserem, dodajemy galaretki. Masę dzielimy na trzy części, jedną część wylewamy na masę kajmakową, układamy kiwi pokrojone w plasterki, potem wylewamy drugą część masy i układamy cząstki mandarynek i przykrywamy ostatnią częścią masy. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch ciasta. Ciasto chłodzimy w lodówce przez 2 godziny.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS