A A+ A++

Ocet jabłkowy to produkt, który na fali mody na naturalne terapie cieszy się coraz większą popularnością. Nic dziwnego, bo jest prawdziwą kopalnią witamin i mikroelementów, obniża ciśnienie krwi, zły cholesterol i pomaga schudnąć. Co warto wiedzieć o occie jabłkowym i jak go pić, by nie zaszkodził?

Ocet jabłkowy to jedna z kilku odmian octu, czyli wodnego roztworu kwasu octowego. Powstaje on w procesie fermentacji i charakteryzuje się kwaśnym smakiem oraz wyrazistym zapachem. Ocet jabłkowy wykorzystywany jest nie tylko w kuchni, ale również w kosmetyce i jako środek czyszczący.

Ocet jabłkowy to prawdziwa witaminowa bomba – jest bogaty w składniki odżywcze, enzymy, aminokwasy i związki polifenolowe, cenne witaminy z grupy B, beta-karoten czy kwas foliowy. 

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułXbox Series X|S z nowościami. Microsoft ulepsza konsolę oferując ciekawą funkcję
Następny artykułKaczyński i tajemniczy pomysł na tanie kredyty na mieszkanie. “W rządzie jest rozważana propozycja”