Dzisiaj, 7 września (15:42)
Ocet jabłkowy to produkt, który na fali mody na naturalne terapie cieszy się coraz większą popularnością. Nic dziwnego, bo jest prawdziwą kopalnią witamin i mikroelementów, obniża ciśnienie krwi, zły cholesterol i pomaga schudnąć. Co warto wiedzieć o occie jabłkowym i jak go pić, by nie zaszkodził?
Ocet jabłkowy to jedna z kilku odmian octu, czyli wodnego roztworu kwasu octowego. Powstaje on w procesie fermentacji i charakteryzuje się kwaśnym smakiem oraz wyrazistym zapachem. Ocet jabłkowy wykorzystywany jest nie tylko w kuchni, ale również w kosmetyce i jako środek czyszczący.
Ocet jabłkowy to prawdziwa witaminowa bomba – jest bogaty w składniki odżywcze, enzymy, aminokwasy i związki polifenolowe, cenne witaminy z grupy B, beta-karoten czy kwas foliowy.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS