A A+ A++

W średniowieczu piwo stanowiło bazę dla zupy. W odróżnieniu od wody, którą można się było zatruć, piwo uchodziło za znacznie bezpieczniejszy produkt. Do dziś w tradycyjnej niemieckiej czy czeskiej kuchni znajdziemy piwną polewkę. Mamy więc dla was przepis na pyszną zupę piwną z kiszoną kapustą, boczkiem i kiełbasą. Zupa jest niezwykle aromatyczna, sycąca i tania.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMemoriał im. Stacha Cichonia – podsumowanie
Następny artykułIMMOFINANZ rusza z nową marką. Powstanie 12 tysięcy mieszkań