A A+ A++

Zaczynali wiosną 2010 roku. Dzisiaj mają już ugruntowaną pozycję na oleśnickim rynku gastronomicznym i wiernych klientów.

Na co stawiają? Przede wszystkim na świeże produkty, dania robione na miejscu i podawane klientom  zaraz po przygotowaniu.

– Właśnie dzięki temu, że u nas jest zawsze świeżo, smacznie i tak jak u mamy, klienci do nas wracają, są zadowoleni i wychodzą z Pierożka z przekonaniem, że wrócą do nas ponownie. Bo zjedli smacznie, szybko, bo zostali miło obsłużeni.

– Hołdujemy tym zasadom od początku istnienia naszego baru, czyli już ponad dziesięć lat  – mówi menadżer baru Patrycja Cybulska.

Co znajdziemy w menu Baru Restauracyjnego Pierożek? Oczywiście pierogi.

– Lepimy je codziennie od 6 rano – mówi pani Patrycja, która podkreśla, że bar nie narzuca klientom ile sztuk pierogów mają zjeść i z jakim farszem.

Klienci sami decydują, wybierając swój ulubiony mix, a w nim na przykład ruskie, z mięsem wołowym, ze szpinakiem, z kapustą i grzybami,  z kaszą gryczaną żółtym serem i boczkiem, z serem na słodko, z truskawkami, czy z jagodami – wylicza.

Każdego dnia kuchnia zaprasza klientów również na danie dnia. Wśród nich są m.in. pyzy z mięsem, gołąbki, wątróbka drobiowa, kotleciki wołowo-wieprzowe lub z indyka, placki po węgiersku i wiele innych. Codziennie w menu pojawia się też inna zupa, a na stałe w karcie dań goszczą  kapuśniak i pomidorowa z ryżem lub makaronem.

Dania dla wegetarian, alergików i menu dla najmłodszych

– Staramy się odpowiadać na smaki naszych klientów, ale także na ich zdrowotne predyspozycje – mówi pani menadżer. – Dlatego w menu posiadamy dania dla wegetarian, alergików, mamy także menu dla najmłodszych oraz specjalny kącik przygotowany z myślą o nich. – A jeśli ktoś nie lubi lub nie możesz jeść jakichś składników, prosimy o taką informację. Dostosujemy danie specjalnie do wymagań – podkreśla Patrycja Cybulska.

– Rozwijamy się, stąd nasza odpowiedź na oczekiwania klientów w postaci zewnętrznego cateringu, który także świadczymy – mówi Patrycja Cybulska. – Współpracujemy też z firmami, które zamawiają u nas obiady dla pracowników. Oczywiście wśród naszych usług jest dowóz dań, z którego klienci także chętnie korzystają.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPomorskie. 460 osób zakażonych koronawirusem
Następny artykułKoleją do lotniska Modlin? Dopiero po 2023 r. Struzik: “Pieniądze przesunęliśmy na walkę z koronawirusem”