A A+ A++

60 gramów – tyle standardowo waży pączek sprzedawany w sklepie. Te sprzedawane w Wytwórni Pączków na rynku ważą 150 g.

Na miejscu przez dużą witrynę można zobaczyć nie tylko gotowe pączki, ale także, jak wygląda wyrabianie ciasta od podstaw, nakładanie nadzienia na przygotowane kule ciasta i łączenie wszystkiego razem tak, żeby gotowy pączek, trafiając do oleju, nie rozpadł się.

– Zazwyczaj nadzienie do pączków wstrzykiwane jest już po jego usmażeniu. Nadzienie dodane do ciasta przed jego wysmażeniem sprawia, że smak rozchodzi się po cieście, pączek po prostu smakuje lepiej – mówił Arkadiusz Jacheć, menedżer Wytwórni Pączków, w rozmowie z “Wyborczą”.

Największą popularnością wśród klientów cieszą się pączki z nadzieniem różanym, wieloowocowym, czekoladą, ajerkoniakiem, pomarańczą lub klasyczne, bez nadzienia. Sprzedawane są w cenie 3,5 zł.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGryta Mistrzem Polski
Następny artykułJacek Mączka zaprezentuje najnowszy tomik poezji