oprac. Katarzyna Gileta
21-09-2020 (10:59)
Pan Grzegorz podzielił się z nami genialnym pomysłem na ogórki po wietnamsku. Będą idealne jako składnik sałatek lub przekąska na imprezie. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
2.4
(5 głosów)
123RF
Składniki
- 10 szt. świeżych ogórków
- 100 g soli morskiej
- 200 ml octu 9 proc.
- 200 g cukru sodża
- 50 ml słodkiej wódki koreańskiej
Przepis
- Nie odcinać całkowicie ogonków z ogórków – zostawić około 2 mm.
- Ogórki umyć i wytrzeć ręcznikiem papierowym. Pozostawić je do całkowitego wyschnięcia.
- W dużej misce umieścić duży polietylenowy worek i poukładać w nim ogórki. Posypać z wierzchu ogórki solą morską.
- Następnie posypać je cukrem. Kolejno dodać ocet. Na końcu polać wódką.
- Teraz worek ciasno i szczelnie (hermetycznie!) zawinąć i pozostawić w misce na 3-5 dni w temperaturze pokojowej.
- Następnie włożyć hermetycznie zamknięty worek z ogórkami do lodówki. Można je tam trzymać do tygodnia, ale powinny być hermetycznie zamknięte w worku.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Ogórki słodko-kwaśne po wietnamsku. Przepis dostaliśmy od czytelnika
Podziel się opinią
Bądź z nami na bieżąco
na Instagramie
👍Lubię to!
na Facebooku
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.
-
Sałatka z wędzoną makrelą i makaronem. Lekka i pyszna
-
Kajzerki zapiekane z jajkiem. Pomysł na pyszne śniadanie
-
Pasta jajeczna. Hit na śniadanie
-
Placuszki na pobudkę. Pokochasz poranki
-
Chołodziec na kwaśnym mleku. Chłodnik z sokiem z ogórków kiszonych
-
Kotlety brokułowe z mozzarellą. Miękkie i soczyste
-
Sałatka z komosą ryżową i granatem
-
Pierogi ruskie
-
Seler à la śledź z kiszonym ogórkiem i koperkiem
-
Groszkowy makaron w pomidorach z groszkiem i fasolą
-
Pasta z fasoli z pieczonym czosnkiem
-
Domowa bulionetka warzywna – wegańska przyprawa do zup, sosów i potraw
-
Polędwica wieprzowa duszona w sosie z kaparów. Podaj z ziemniaczanym puree
-
Bułeczki z cytrynową nutą. Najlepsze na śniadanie
-
Sałatka grzybowa polana. Pięknie wygląda, pysznie smakuje
-
Warstwowa sałatka z kaszą kuskus. Prosto i pysznie
-
Imprezowa zapiekanka ziemniaczana z radamerem i karmelizowanym czosnkiem
-
Ziemniaki po nelsońsku. Tani, prosty i pyszny obiad
-
Leśne grzyby duszone w sosie pomidorowym
-
Szczaw siekany w słoikach
-
Ogórki do słoików na zimę w zalewie curry. Jak je zrobić?
-
Jak przygotować sok z wiśni? Nie potrzebujesz sokownika
-
Domowy przecier pomidorowy. Jak go zrobić?
-
Kiszone cytryny. Sprawdzony przepis Ewy Wachowicz
-
Żurawinowy swojski kisiel wigilijny
-
Świąteczna sałatka
-
Sałatka z komosą ryżową i granatem
-
Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym
-
Sałatka tortellini. Niezastąpiona na domowej imprezie
-
Sałatka rybacka ze śledziem, kukurydzą i groszkiem. Szybko i pysznie
Zobacz więcej: Ogórki
-
Chłodnik ogórkowy według Ewy Wachowicz. Idealny na upał
-
Surówka z rzodkiewki i ogórka. Podaj do obiadu
-
Sól ogórkowa. Oryginalny dodatek do dań
-
Sos czosnkowy – przepis z Włoch
-
Zupa ze świeżych ogórków z sokiem z ogórków małosolnych
-
Ogórki małosolne z dużym przytupem
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS