A A+ A++

Restauracje w Łodzi. Zalewajka za 7 zł, placek po zbójnicku i pierogi na sztuki. Sprawdzamy, gdzie można zamówić niedrogie jedzenie na dowóz.

W ostatnich miesiącach często mówi się o wszechobecnej drożyźnie. Stale rosną koszty utrzymania, drożeje podstawowa żywność czy niezbędne produkty higieniczne w osiedlowych sklepach czy marketach. Także lokale gastronomiczne są zmuszone podnosić ceny, żeby uchronić się przed upadkiem.

Do restauracji nie chodzimy już tak często, jak miało to miejsce na chwilę po lockdownie, kiedy po długim okresie spędzonym w domu byliśmy spragnieni każdej możliwości spędzenia czasu poza nim. Z badania przeprowadzonego przez lidera branży cateringowej Maczfit wynika, że ponad połowa Polaków najczęściej wybiera samodzielne przyrządzanie posiłków lub zamawianie ich na wynos. Choć te drugie w wielu miejscach znacznie zdrożały, a np. pizza, którą w ub. roku zamawialiśmy w cenie 25 zł, dzisiaj kosztuje prawie 50 zł, są jednak miejsca, w których można zjeść stosunkowo tanio.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOdeszła Stanisława Łozińska, autorka hymnu o Kętrzynie
Następny artykułPolacy kochają te mapy – rządzi jedna aplikacja