A A+ A++

Do 20 listopada restauratorzy i właściciele lokali gastronomicznych mogą włączyć się w akcję “Świąteczny Stół Pajacyka”. W tym roku utarg sfinansuje pomoc psychologiczną i dożywienie dzieci z Polski i Ukrainy.

Meksykańska tortilla z kaktusem, grecka musaka, a może po prostu lody? Nie ma znaczenia, co wybiorą klienci warszawskich restauracji 9 grudnia, kiedy po raz 21. odbędzie się edycja „Świątecznego Stołu Pajacyka”. Tego dnia właściciele lokali gastronomicznych przekażą 10 proc. dziennego obrotu, finansując pomoc psychologiczną i dożywianie dla polskich oraz ukraińskich dzieci. 

W zeszłym roku udział w akcji organizowanej przez Polską Akcję Humanitarną wzięło prawie pół tysiąca lokali z Polski i zagranicy, dzięki czemu udało się zgromadzić ponad 136 tys. zł. – Każdy sprzedany obiad, deser czy napój zamienia się w realną pomoc – mówi Tadeusz Szczepaniak, koordynator projektu w PAH. – W ciągu 20 lat trwania akcji udało się sfinansować ponad 200 tys. posiłków. Mamy nadzieję, że w grudniu wspólnie pobijemy kolejny rekord – dodaje.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRussell pewnie wygrał znakomity sprint w Sao Paulo
Następny artykułŚmiertelny wypadek pod Głogówkiem[AKTUALIZACJA]