A A+ A++

Motywem przewodnim spotkania będą innowacje w szeroko pojętej branży spożywczej, produkcji żywności ekologicznej, zmniejszenie negatywnego wpływu produkcji na środowisko oraz szukanie rozwiązań, które zmniejszą marnowanie żywności – mówi Wojciech Fiksa, Event Project Manager z Podkarpackiego Centrum Innowacji.
 
Podczas środowego wydarzenia jako pierwsza wystąpi Adriana Bałazy reprezentująca Europejski Instytut Technologii i Innowacji. Prelegentka przedstawi uczestnikom działalność EIT Food oraz wskaże programy wsparcia dla innowacji w żywności.
 
Tematem wystąpienia dr hab. inż. Małgorzaty Wronkowskiej będzie „Innowacyjna aplikacja dla piekarni – narzędzie do walki z marnotrawieniem żywności i stratami energii”, zaś Katarzyna Szpicmacher przybliży uczestnikom temat projektowania w duchu zero waste oraz gospodarki cyrkularnej. Zaprezentuje także skórę Bio2materials, będącą przykładem zrównoważonego i biodegradowalnego materiału.

 
Na wirtualnej scenie wystąpią również przedstawiciele startupu Maizo, Damian Klocek oraz Paweł Caban. Opowiedzą o skali marnowania żywności w Polsce oraz Unii Europejskiej, a także zaprezentują aplikację pomagającą walczyć z wyrzucaniem żywności do kosza.
 
Dziesiąta edycja Virtual WednesdayInnovationNight odbędzie się w środę, 27stycznia br. o godzinie 17:00. Udział w wydarzeniu jest w pełni bezpłatny, wymagana rejestracja za pośrednictwem platformy GetResponse: https://webinar.getresponse.com/wgbRf/win-10
 
Więcej informacji na stronie: www.pcinn.org.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł“Nasz nowy dom” remontuje w regionie
Następny artykułWypadek pod Mońkami, dwie osoby zostały przewiezione do szpitala