A A+ A++

Podziel się na Facebooku

Tweet (Ćwierkaj) na Twitterze

W zeszłym tygodniu przy Placu Surzyckiego 1 na os. Pogorzelec został otwarty nowy punkt cukierni Godyla. Znajduje się przy pawilonach handlowych, tuż obok placu zabaw, w miejscu gdzie do tej pory prowadzona była placówka gastronomiczna.

Punkty Cukierni Godyla możemy spotkać prawie we wszystkich częściach miasta, a nie tak dawno otwarte zostały punkt w Koźlu w okolicach dworca autobusowego oraz na os. Azoty, (wewnątrz saloniku prasowego). Dzięki rozwojowi firmy, tylko w samym Kędzierzynie-Koźlu w Cukierni Godyla zatrudnienie znajduje ponad dwadzieścia osób.

Punkty znajdują się obecnie w Galerii Odrzańskie Ogrody, na osiedlu Piastów (ul. Krzywoustego 16A), przy ul. Wojska Polskiego 10 w Śródmieściu, przy ul. Piastowskiej 4 i ul. 24 Kwietnia 2 w Koźlu oraz na os. Pogorzelec przy ul. Piotra Skargi 17 (w okolicy Urzędu Skarbowego).

Chleb kukurydziany, pieczywo dla cukrzyków, chleb swojski ze smalcem

Piekarnię-Cukiernię Godyla wyróżnia bardzo bogaty wybór pieczywa. Począwszy od chleba tradycyjnego, w firmowych sklepach można dostać też chleb kukurydziany, z mąką dyniową, razowy, graham i orkiszowy. W cukierniach dostępne jest pieczywo dla cukrzyków, chleb krajan, szwajcar z twarożkiem, tygrysek z siemieniem lnianym, a prawdziwym hitem jest chleb swojski ze smalcem. Pieczywo robione jest na naturalnym zakwasie, dzięki czemu charakteryzuje się wyjątkowym smakiem oraz bogactwem składników pro-żywieniowych.

Torty

Czekoladowa rozkosz, tort szwarcwaldzki, czy ten na bazie ciasteczek Oreo, to tylko część z propozycji Cukierni Godyla. Dostaniemy tam torty na każdą okazję i taki jaki sobie tylko zażyczymy. Wybrać można bazę kremową albo śmietanową tortu, jego wielkość i kształt oraz rodzaj biszkoptu (jasny, ciemny, mieszany).

Kołocz śląski z Cukierni Godyla

Produkt ten posiada unijny certyfikat jakości. Jest to wyrób regionalny, który powstaje na bazie odpowiedniej receptury. Posypka do kołocza musi być układana ręcznie i robiona jest na prawdziwym maśle a nie na margarynie. Kołocz śląski z Cukierni Godyla posiada specjalne oznaczenie z Unii Europejskiej gwarantujące najwyższą jakość produktu.

Ciasta

We wszystkich punktach codziennie dostępny jest wyjątkowo duży wybór ciast. Do ich produkcji wykorzystywana jest duża ilość owoców oraz starannie wyselekcjonowanych naturalnych produktów od sprawdzonych dostawców. Cukiernicy z firmy Godyla nie są zwolennikami masowej produkcji przemysłowej, dlatego wszystko wytwarzają w tradycyjny rzemieślniczy sposób z najwyższej jakości surowców.

Rzemieślnicze Lody

Cukiernie Godyla słyną też z lodów własnej produkcji, do których wyrobu używane są lokalne produkty. Klienci chwalą sobie wielkość porcji lodów, ponieważ jedna gałka jest wielkości dwóch, a nawet trzech gałek oferowanych przez niektóre inne lodziarnie. W nowym punkcie lody będą dostępne dopiero w okresie wiosennym.

Cukiernia Godyla na osiedlu Pogorzelec przy Placu Surzyckiego 1, jest otwarta od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 17:00, w soboty jest czynna od 07:00 do 14:00, a w niedziele od 10 do 15:00.

Cukiernie Godyla

os Azoty ul. Witosa 1

Koźle, ul. Piastowska 4

Koźle, ul. 24 Kwietnia 2

Pogorzelec, ul. Piotra Skargi 17

Pogorzelec, ul. Plac Surzyckiego 1

Pogorzelec, Galeria Odrzańskie Ogrody

Piastów, ul. Krzywoustego 16A

Śródmieście, ul. Wojska Polskiego 10

Materiał promocyjny

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKoronawirus: ponad 30 zakażeń w powiecie
Następny artykułStanisław Żmijan: „Pomysł otwarcia biura PO w Białej Podlaskiej nie podobał się prezydentowi”