Podziel się na Facebooku
Tweet (Ćwierkaj) na Twitterze
W zeszłym tygodniu przy Placu Surzyckiego 1 na os. Pogorzelec został otwarty nowy punkt cukierni Godyla. Znajduje się przy pawilonach handlowych, tuż obok placu zabaw, w miejscu gdzie do tej pory prowadzona była placówka gastronomiczna.
Punkty Cukierni Godyla możemy spotkać prawie we wszystkich częściach miasta, a nie tak dawno otwarte zostały punkt w Koźlu w okolicach dworca autobusowego oraz na os. Azoty, (wewnątrz saloniku prasowego). Dzięki rozwojowi firmy, tylko w samym Kędzierzynie-Koźlu w Cukierni Godyla zatrudnienie znajduje ponad dwadzieścia osób.
Punkty znajdują się obecnie w Galerii Odrzańskie Ogrody, na osiedlu Piastów (ul. Krzywoustego 16A), przy ul. Wojska Polskiego 10 w Śródmieściu, przy ul. Piastowskiej 4 i ul. 24 Kwietnia 2 w Koźlu oraz na os. Pogorzelec przy ul. Piotra Skargi 17 (w okolicy Urzędu Skarbowego).
Chleb kukurydziany, pieczywo dla cukrzyków, chleb swojski ze smalcem
Piekarnię-Cukiernię Godyla wyróżnia bardzo bogaty wybór pieczywa. Począwszy od chleba tradycyjnego, w firmowych sklepach można dostać też chleb kukurydziany, z mąką dyniową, razowy, graham i orkiszowy. W cukierniach dostępne jest pieczywo dla cukrzyków, chleb krajan, szwajcar z twarożkiem, tygrysek z siemieniem lnianym, a prawdziwym hitem jest chleb swojski ze smalcem. Pieczywo robione jest na naturalnym zakwasie, dzięki czemu charakteryzuje się wyjątkowym smakiem oraz bogactwem składników pro-żywieniowych.
Torty
Czekoladowa rozkosz, tort szwarcwaldzki, czy ten na bazie ciasteczek Oreo, to tylko część z propozycji Cukierni Godyla. Dostaniemy tam torty na każdą okazję i taki jaki sobie tylko zażyczymy. Wybrać można bazę kremową albo śmietanową tortu, jego wielkość i kształt oraz rodzaj biszkoptu (jasny, ciemny, mieszany).
Kołocz śląski z Cukierni Godyla
Produkt ten posiada unijny certyfikat jakości. Jest to wyrób regionalny, który powstaje na bazie odpowiedniej receptury. Posypka do kołocza musi być układana ręcznie i robiona jest na prawdziwym maśle a nie na margarynie. Kołocz śląski z Cukierni Godyla posiada specjalne oznaczenie z Unii Europejskiej gwarantujące najwyższą jakość produktu.
Ciasta
We wszystkich punktach codziennie dostępny jest wyjątkowo duży wybór ciast. Do ich produkcji wykorzystywana jest duża ilość owoców oraz starannie wyselekcjonowanych naturalnych produktów od sprawdzonych dostawców. Cukiernicy z firmy Godyla nie są zwolennikami masowej produkcji przemysłowej, dlatego wszystko wytwarzają w tradycyjny rzemieślniczy sposób z najwyższej jakości surowców.
Rzemieślnicze Lody
Cukiernie Godyla słyną też z lodów własnej produkcji, do których wyrobu używane są lokalne produkty. Klienci chwalą sobie wielkość porcji lodów, ponieważ jedna gałka jest wielkości dwóch, a nawet trzech gałek oferowanych przez niektóre inne lodziarnie. W nowym punkcie lody będą dostępne dopiero w okresie wiosennym.
Cukiernia Godyla na osiedlu Pogorzelec przy Placu Surzyckiego 1, jest otwarta od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 17:00, w soboty jest czynna od 07:00 do 14:00, a w niedziele od 10 do 15:00.
Cukiernie Godyla
os Azoty ul. Witosa 1
Koźle, ul. Piastowska 4
Koźle, ul. 24 Kwietnia 2
Pogorzelec, ul. Piotra Skargi 17
Pogorzelec, ul. Plac Surzyckiego 1
Pogorzelec, Galeria Odrzańskie Ogrody
Piastów, ul. Krzywoustego 16A
Śródmieście, ul. Wojska Polskiego 10
Materiał promocyjny
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS