A A+ A++

Prowadzili je terapeuci zajęciowi, przeszkoleni przez dietetyka – eksperta kulinarnego w ramach projektu StratKIT. Choć upał doskwierał, zabawa była przednia. Jak przystało na obchody Nocy Świętojańskiej, nie obyło się bez kwietnych wianków, wspólnych śpiewów i zabawy tanecznej do muzyki serwowanej przez zaproszony zespół.

Spotkanie miało też walor edukacyjny –  celem towarzyszących festynowi warsztatów kulinarnych było przekonanie mieszkańców MDPS do zdrowej i zrównoważonej diety.

Pracownicy ośrodka, wraz z pensjonariuszami przygotowywali zdrowe ciasta, koktajle warzywne i pasty.  Jedzenie było smaczne zdrowe  i… wesołe, bo jak podkreślali przygotowujący dania mieszkańcy MDPS, przyprawione sporą dawką dobrego humoru.

Uczestnicy spotkania wzięli na warsztat twarożek oraz warzywa i owoce, by wyczarować z nich wielosmakowe przystawki – pasty twarożkowe na razowym pieczywie i koktajle na bazie szpinaku. Finałem warsztatów była oczywiście wspólna degustacja przygotowanych dań.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRozstali się po 8 latach. Była Rafała Brzozowskiego promienieje z innym
Następny artykułZderzenie czterech pojazdów na DK12. Jedna osoba ranna