A A+ A++
Pracownicy pilskiego Zakładu Aktywności Zawodowej na podstawie umowy zawartej pomiędzy Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej a hotelem Arche Piła gotują w profesjonalnej kuchni restauracji Marchew. Część produktów pochodzi z Banku Żywności, a ciepłe posiłki trafiają do podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej.
 

Bank Żywności pozyskuje żywność z lokalnych marketów, by ratować ją przed zmarnowaniem i wspierać potrzebujących. Odebrane ze sklepów produkty zostają przekazane kucharzom z działu gastronomicznego ZAZ i przetwarzane są na ciepłe, zdrowe i pożywne posiłki, które trafiają do najbardziej potrzebujących w restauracyjnym wydaniu. Posiłki wydawane są w siedzibie Akcji Humanitarnej “Życie” osobom, które otrzymały decyzję z MOPS.

– Tu wszystko smakuje, a jednocześnie nic się nie marnuje. Takie rozwiązania należy doceniać szczególnie! Dodatkowo współpraca między różnymi pilskimi grupami, stowarzyszeniami, firmami cieszy mnie bardzo, płynie z tego wiele korzyści. Rożne elementy się uzupełniają, różne koła zębate ruszają całą maszynę dobra. To działnie pilan dla pilan jest niesamowite! – mówi prezydent Piotr Głowski.

Budynek, na ścianie wisi baner z napisem: Akcja Humanitarna Życie. Przed budynkiem stoi bus oznaczony logotypem "Zakład Aktywności Zawodowej w Pile". Przed budynkiem dwóch mężczyzn trzyma pojemnik termiczny na żywność.
Aleksandra Kramkowska
Biuro Prezydenta 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułŚwidnik: Ważyli czereśnie po cenie cebuli
Następny artykułWakacje 2022. Wyrusz w podróż lubuskim szlakiem historii