A A+ A++

Nie wiesz, co przygotować na obiad? Oto prosta i smaczna propozycja. Dużego pora kroimy w cienkie plasterki, po czym podsmażamy na maśle klarowanym, aż do zeszklenia. W misce mieszamy mąkę ziemniaczaną i pełnoziarnistą, np. orkiszową (każdej po 2 czubate łyżki), dodajemy pora, jajko, maślankę (łyżkę) i posiekany szczypiorek, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą chili, dokładnie mieszamy. Wylewamy porcjami na patelnię z rozgrzanym tłuszczem, smażymy z obu stron na złoty kolor. Placki najlepiej smakują na ciepło, z dodatkiem sosu z jogurtu naturalnego (100 ml) wymieszanego ze skórką startą z cytryny i szczyptą soli.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPremiery w kinie Helios
Następny artykułPowstaje teleskop do obserwowania czarnych dziur. W pracach uczestniczą łódzcy naukowcy