A A+ A++

Roberto Linguanotto wymyślił ten kultowy teraz deser pod koniec lat sześćdziesiątych XX wieku. Pracował wtedy w cukierni Beccherie w Treviso. Stworzył tiramisù na bazie popularnego zabaione. Skąd ten pomysł? Wersji jest mnóstwo. Mówi się o przypadku i o tym, że deser zrobił z myślą o panach, którzy wpadali do pobliskiego domu uciech i po tej wizycie musieli wzmocnić siły.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZabrzańscy policjanci świętowali
Następny artykułRekordowy pirat? Pościg przez ponad 40 kilometrów