Natalie Portman urodziła się w Jerozolimie i to miasto jest jej niezwykle bliskie. Laureatka Oscara przygotowuje się do żydowskiego święta Purim, które obchodzone jest 14 marca. Z tej okazji na swoim profilu na Instagramie opublikowała przepis na tradycyjne hamantasze. Wyglądają smacznie!
Natalie Portman – przepis na hamantasze
Hamantasze to nic innego, jak nadziewane ciasteczka w kształcie trójkąta. Natalie Portman, aby je zrobić połączyła dwa przepisy. Wygląda na to, że się udało. Podzieliła się nimi z fanami pod postem na swoim instagramowym profilu.
Wystarczą 2 i pół szklanki mąki, ½ szklanki cukru, ¼ szklanki soku z pomarańczy, jeden zblendowany banan, łyżeczka skórki pomarańczy, łyżeczka wanilii w proszku, szczypta soli i 14 łyżeczek masła kokosowego. Następnie aktorka wytłumaczyła każdy krok:
“Zmieszaj wszystkie składniki do powstania jednolitej masy. Owiń ciasto w folię i włóż do lodówki na 2h. Po upływie tego czasu rozwałkuj, wytnij okręgi i dodaj nadzienie (ja wybrałam dżem truskawkowy i czekoladowe chipsy). Złóż w trójkąt. Piecz przez 25 minut w 190 stopniach”.
Dzieci Natalie Portman uwielbiają ten deser. Wielu fanów również zadeklarowało, że wypróbują przepis w swoich domach.
Zobacz też: Kuchnia wegańska – jak podbić walory smakowe?
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS