A A+ A++

Mateusz Cedro, Partner w TAXEO Komorniczak i Wspólnicy Sp.k.

Choć w Polsce nie ma obowiązku pozostawiania napiwku, to dobry zwyczaj, zwłaszcza jeśli jesteśmy zadowoleni z jakości obsługi bądź serwowanego posiłku. Powstaje jednak wątpliwość, jak zakwalifikować napiwek na gruncie podatkowym tj. kto powinien rozpoznać przychód i zapłacić podatek dochodowy – restaurator czy kelner, a może cały personel danej zmiany?

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJoanna Morawska Sołtyską Roku
Następny artykułChcą się pozbyć sinic