Po usmażeniu naleśniki można przekładać twarożkiem z pokrojonymi w plastry bananami i polać roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladą. Do naleśników z bananem świetnie pasuje także krem czekoladowo-orzechowy, do którego warto dodać sporą łyżkę płatków lub wiórków kokosowych.
Jak przygotować idealne naleśniki. Kulinarny przewodnik
Placki bananowe z kaszą manną
Podawać na ciepło z konfiturą z róży lub dżemem truskawkowym. Świetnie smakują polane miodem czy syropem klonowym.
Można także dodać do surowego ciasta jedno małe jabłko pokrojone na kawałki. Wówczas racuchy będą przypominać te klasyczne, babcine placki z jabłkami. Wystarczy posypać cukrem pudrem i zajadać na ciepło.
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS