A A+ A++

Już w Wielki Czwartek będzie możliwość zakupienia w Końskich oraz Stąporkowie swojskich wyrobów prosto od rolnika. Mowa o pysznościach z masarni „Pod Lasem” Zdzisława Wiklaka. Jego wóz spotkamy między innymi przy szpitalu i urzędach. W sprawie zakupów można kontaktować się też telefonicznie: 609 928 039. Warto dodać, że masarnia sprzedaje swoje wyroby też na miejscu pod adresem Kapałów 47, a do niedawna można je zakupić także w Kielcach – ul. Nowy Świat 11 w Kielcach w Piekarni Bożeny Dobrowolskiej. 

REKLAMA


Wyroby z masarni „Pod Lasem” są od pokoleń przygotowywane przez rodzinę Wiklaków. Obecnie nad całym procesem powstawania kiełbas, wędlin, pasztetów, czy kaszanki czuwa Zdzisław Wiklak. W ofercie są choćby wielokrotnie nagradzane kiełbasy: Radoszycka i Świętokrzyska, boczki, szynki, wędliny, pasztety, kaszanki, a teraz także nowość – fenomenalna kiełbasa ziołowa. Wszystkie wyroby są przygotowywane z zachowanie wszelkich obostrzeń sanitarnych. To bezpieczna żywność, wiadomego pochodzenia. 

REKLAMA

Na Wielkanoc możecie kupić „swojszczyznę” już w Wielki Czwartek. Szukajcie wozu masarni „Pod Lasem” w poniższych lokalizacjach:

7:00 – Parking pracowniczy Szpital im. św. Łukasza w Końskich
9:00-10:00 – Urząd Miasta i Gminy w Końskich, parking od ulicy Partyzantów
12:00 – Parking przy Powiatowym Urzędzie Pracy w Końskich (ul. Staszica)
15:00 – Stąporków, okolice Urzędu Miasta i Gminy (ul. Piłsudskiego)

Właściciele masarni „Pod Lasem” od lat zajmują się wyrobem tradycyjnych wędlin na własny użytek z tuczników pochodzących z własnego gospodarstwa. Na koniec mięsa i wędliny wędzone są przy użyciu wyłącznie drewna olchowego – proces wędzenia wieńczy dołożenie niewielkiej ilości drewna owocowego. Sekretem wyśmienitego smaku jest rodzinna produkcja na małą skalę – nie ma tu mowy o masowości, a więc od samego początku tworzenia wyrobów używane są najwyższej jakości produkty, stosowane są niezmienne od lat receptury. W każdy piątek i sobotę wóz Masarni „Pod Lasem” stoi na parkingu przy kościele w Radoszycach. Z kolei w czwartki spotkamy go w Końskich i Stąporkowie. Wyroby można zakupić także na miejscu pod adresem Kapałów 47, a od niedawna w Kielcach – ul. Nowy Świat 11 w Kielcach w Piekarni Bożeny Dobrowolskiej

Zachęcamy do spróbowania wyrobów masarni „Pod Lasem” i jesteśmy przekonani, że kto tylko ich skosztuje ten z tym lokalnym producentem zostanie na dłużej!

Masarnia „Pod Lasem” Anna i Zdzisław Wiklak
Kapałów 47, tel. 609 928 039
mail: [email protected]

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBył świątynią i salą do gry w ping-ponga. Teraz zabytek popada w ruinę
Następny artykułArcybiskup Głódź może stracić tytuł honorowego obywatela Białegostoku