A A+ A++

Słodko-ostrymi przyprawami do grilla najczęściej posypywane są dania mięsne (kurczaki, żeberka, steki). W skład takiej mieszanki wchodzi zazwyczaj zmielona czerwona papryka, kmin rzymski, pieprz cayenne, cukier, gorczyca oraz czosnek. Wybornie smakuje również słodko-ostra przyprawa z cielęciną i jagnięciną. Można także posypać grillowane dania przyprawą curry, do której dodaje się pieprzu kajeńskiego, słodką paprykę, mielone chilli i suszoną natkę pietruszki. Mieszając składniki: cynamon, mąkę oraz mielone ziele angielskie, można uzyskać słodko-ostrą mieszankę, którą smaruje się mięso przed grillowaniem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułEgzamin ósmoklasisty. Jak poszło?
Następny artykułPapież w trybie pilnym wzywa biskupów. “Napływa coraz więcej zgłoszeń o zaniedbaniach”