A A+ A++

Jak powinien smakować idealny barszcz wigilijny? Jaki jest przepis na pyszne pierogi z kapustą? Co przygotować, kiedy w przedświątecznej gorączce brakuje nam czasu? – te i inne sekrety kulinarne z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia zdradziły nam gospodynie KGW i członkinie Stowarzyszenia Przyjaciół Gminy Głowno „Szansa”.

Gospodynie z gminy Głowno, czyli reprezentantki KGW i członkinie stowarzyszenia „Szansa”. W natłoku przedświątecznych obowiązków znalazły czas na pamiątkowe zdjęcie. fot. Agnieszka Wojcieszek

Jednym z nich są trzy smaki barszczu czerwonego: słony, słodki i kwaskowy, które decydują o jego znakomitości. Pozornie, przepis na lubianą wigilijną zupę wydaje się prosty, a lista składników, jakie wykorzystamy do jej przygotowania jest bardzo krótka.

Wystarczą buraki, woda, majeranek, liść laurowy i ziele angielskie oraz trochę innych przypraw, wśród których prym wiodą cukier, sól i pieprz.

Kluczem do kulinarnego sukcesu jest jednak ich odpowiednie połączenie, które zapewnić ma równowagę wszystkich smaków.

Jak to zrobić – dowiesz się w najnowszego numeru Wieści z Głowna i Strykowa oraz z wydania cyfrowego.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułRESBUD SE (50/2019) Zawiadomienie o transakcji, o której mowa w art. 19 ust. 1 Rozporządzenia MAR. Notification of transaction received under Article 19 point 1 of the MAR.
Następny artykułAkcja akcyzowa przy hrubieszowskich marketach. 5 osób deportowanych