Zarząd Województwa Pomorskiego ogłosił Konkurs kulinarny Bursztynowy Laur Marszałka Województwa Pomorskiego „Pomorskie Smaki” na najlepszy produkt!
Będzie to już XI edycja konkursu. Konkurs ma na celu popularyzowanie dziedzictwa kulinarnego Pomorza. Do udziału w konkursie zapraszamy producentów żywności, restauratorów, gospodarstwa rolne i agroturystyczne, szkoły gastronomiczne czy koła gospodyń wiejskich.
Finał Konkursu odbędzie się w miesiącu maju br. w Gdańsku.
Formularz zgłoszenia (bez produktu) należy przesłać w nieprzekraczalnym terminie do 28 kwietnia 2023r.
Uczestnik konkursu może zgłosić maksymalnie 5 produktów, każdy w innej kategorii:
- produkty pochodzenia zwierzęcego, w tym produkty i przetwory: mięsne, z ryb, mleczne i miody.
- produkty pochodzenia roślinnego, w tym przetwory: owocowe, warzywne, z grzybami;
- produkty zbożowe i cukiernicze;
- napoje, w tym alkoholowe i bezalkoholowe;
- inne produkty, w szczególności łączące surowce roślinne ze zwierzęcymi.
Konkurs przebiega w dwóch etapach:
Pierwszy etap – nominacja do finału konkursu – spośród wszystkich zgłoszonych do konkursu produktów komisja konkursowa wybierze 30 produktów do etapu drugiego.
Drugi etap – wybór laureatów w każdej z 5 kategorii.
Laureaci pierwszych miejsc w każdej z kategorii oprócz statuetki Bursztynowego Lauru otrzymają nagrodę finansową w wysokości 1 000 zł. Dodatkowo producenci zakwalifikowani do finału otrzymają 400 zł.
Zgłoszenie udziału w konkursie można dokonywać w poniższy sposób:
- Na adres korespondencyjny Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego Departament Środowiska i Rolnictwa, 80-810 Gdańsk, ul. Okopowa 21/27, z dopiskiem „Konkurs kulinarny”;
- Pocztą elektroniczną na adres: [email protected]. W przypadku tej formy wysyłki należy wysłać skan podpisanego ręcznie formularza;
- Osobiście w siedzibie Departamentu Środowiska i Rolnictwa, ul. Augustyńskiego 2, 80-819 Gdańsk, I piętro, sekretariat – pokój nr 100.
Ważne dokumenty:
Zachęcamy do kontaktu – na pytania związane z konkursem chętnie odpowiemy tel. 58/ 3268635
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS