A A+ A++

Motto przewodnie festiwalu brzmiało: „Człowiek jest tyle wart, ile może dać drugiemu”. Celem tegorocznej akcji była pomoc Fundacji na Rzecz Dzieci z Wadami Serca.

Program festiwalu był bardzo bogaty. Były pokazy gotowania na żywo, które prezentowali profesjonalni kucharze, pokazy specjałów kuchni bieszczadzkiej, prezentacja carvingu oraz pokazy umiejętności kulinarnych uczniów szkół gastronomicznych.

W festiwalu brali udział także goście specjalni m.in. uczestnicy programów telewizyjnych: Master Chef, Top Chef, Walentyna Jałocha z programu “Europa da się lubić” oraz najlepsi kucharze lubelskich restauracji.

Dzięki udziałowi w tej charytatywnej akcji nasi uczniowie mieli możliwość włączenia się w pomoc (cały dochód z tej szczytnej inicjatywy przekazany zostanie na rzecz potrzebujących dzieci), przygotowania wyjątkowych potraw świątecznych oraz obserwacji technik, jakie stosują znani kucharze.

Na zakończenie festiwalu uczniowie otrzymali od organizatorów  podziekowania za swoją pracę.

Tekst i foto: Magdalena Jędruszczak

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPKP S.A. inwestuje w dworce kolejowe
Następny artykułPowstanie nowy oddział chirurgii naczyniowej