A A+ A++

Kapustę kroimy na 4 części i wycinamy twardy głąb. Następnie ją szatkujemy i wrzucamy do głębokiej patelni. Dodajemy 1/2 szklanki wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.

Na mniejszej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego pokrojoną w małą kostkę kiełbasę i smażymy około 3-4 minuty. Na koniec dodajemy mąkę i smażymy jeszcze chwilę.

Do miękkiej kapusty dodajemy masło z kiełbasą, koperek, a także cukier, sól i pieprz. Całość dusimy jeszcze chwilę do połączenia składników.

Młoda kapusta z koperkiem i kiełbasą jest gotowa do jedzenia. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami lub jedzona samodzielnie.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułSpadek obrotów gospodarczych – jak liczyć?
Następny artykułOpóźnienie w przygotowaniach do Rajdu Dakar