A A+ A++

Produkuję czekoladę przede wszystkim dla dorosłych dzieci – mówi Grzegorz Meisel, który w Wodzisławiu Śląskim prowadzi manufakturę czekolady. Jego rodzina zajmuje się słodyczami od ponad stu lat.

Czekoladę kosztuje codziennie, mimo to zachowuje szczupłą sylwetkę. – To świadczy o tym, że czekolada nie jest tucząca, poza tym jest na tyle aromatyczna, że wystarczy naprawdę niewiele, jedna kosteczka, może dwie – mówi Grzegorz Meisel, który w Wodzisławiu Śląskim prowadzi Słodką Manufakturę Leona.

Adrian Karpeta: Jak zaczęła się pana miłość do czekolady?

Grzegorz Meisel: – Nasza rodzina zajmuje się słodkościami od ponad stu lat. Byłem wychowany w kulcie czekolady. Pamiętam z dzieciństwa, jak ojciec przywiózł z Niemiec karton czekolady. Mama wydzielała nam jedną tabliczkę na weekend. Odkryłem, gdzie je chowa. Mama brała z przodu kartonu, a ja podbierałem z tyłu. Bardzo szybko te czekolady się skończyły.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułZaproszenie na wystawę “Tomasz Dronka – Okruchy wspomnień”
Następny artykułРоссияне нанесли авиаудар по городу в Донецкой области: есть разрушения и раненый