Zupa minestrone nie ma jednego konkretnego przepisu, dlatego też za każdym razem zachwyca swoim nieoczywistym smakiem. Wie o tym doskonale Magda Gessler, która słynie z popularyzowania specjałów z całego świata. Przygotowanie dania zgodnie ze wskazówkami restauratorki nie jest trudne.
Chcąc zapewnić doskonały smak włoskiej potrawy, należy przede wszystkim zwrócić uwagę na warzywa, które mają bezpośredni wpływ na jakość minestrone. Jeśli nie masz pomysłu na jednogarnkowe danie, wypróbuj przepisu Magdy Gessler na niezwykły rarytas.
Na początek przygotuj wszystkie warzywa. Umyj je pod bieżącą wodą, a następnie oczyść i obierz. Marchewkę pokrój w słupki, cukinię w plasterki, a pomidory sparz i pokrój na większe kawałki. Posiekaj drobno cebulę i przeciśnij przez praskę czosnek.
Do garnka wlej oliwę z oliwek, wrzuć czosnek razem z cebulą. Potem po kolei dodawaj marchewkę i fasolkę. Po kilku minutach duszenia wlej bulion i ponownie podduś. Następnie wrzuć cukinię z pomidorami, a na koniec groszek. Dopraw wszystko do smaku solą, pieprzem oraz ziołami. Zupa minestrone najlepiej smakuje ze startym parmezanem na wierzchu.
Opcjonalnie można podawać zupę minestrone także z makaronem, ryżem albo z grzankami.
Smacznego na… Odc. 7: Naleśniki kakaowe
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS