A A+ A++

(Reklama) Zapraszamy Państwa na nowy odcinek z serii „Szubryt od Kuchni”, w którym słynny kucharz Mikołaj Rey odkrywa nasz region i wciela w życie przepisy na pyszne dania naszego regionu.

Mikołaj Rey obecnie prezentuje polską bułkę z marynowaną szarpaną łopatką wieprzową, pieczonym jabłkiem i aromatycznym sosem.

 Składniki:
– łopatka wieprzowa “Folwark Szubryt” – ok. 1 kg
– jabłka – 4 szt,
– olej rzepakowy – ok. 3 łyżki stołowe,
– cukier trzcinowy – 3 łyżki stołowe,
– ogórki kiszone – 4 szt,
– cebula biała – 2 szt,
– czosnek świeży – 2 główki + 4 ząbki,
– oregano – 3 łyżki stołowe,
– papryka słodka mielona – 1 łyżka stołowa,
– papryka ostra mielona – 1 łyżeczka,
– kmin rzymski mielony – 1 łyżeczka,
– kminek mielony – 3 łyżeczki,
– sól – szczypta,
– woda – 1 szklanka.

[embedded content]

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułEsport z coraz silniejszą pozycją w cyfrowej gospodarce
Następny artykułUM Olkusz: Szczepienia przeciwko COVID-19 – ważne informacje