(Reklama) Zapraszamy Państwa na nowy odcinek z serii „Szubryt od Kuchni”, w którym słynny kucharz Mikołaj Rey odkrywa nasz region i wciela w życie przepisy na pyszne dania naszego regionu.
Mikołaj Rey obecnie prezentuje polską bułkę z marynowaną szarpaną łopatką wieprzową, pieczonym jabłkiem i aromatycznym sosem.
Składniki:
– łopatka wieprzowa “Folwark Szubryt” – ok. 1 kg
– jabłka – 4 szt,
– olej rzepakowy – ok. 3 łyżki stołowe,
– cukier trzcinowy – 3 łyżki stołowe,
– ogórki kiszone – 4 szt,
– cebula biała – 2 szt,
– czosnek świeży – 2 główki + 4 ząbki,
– oregano – 3 łyżki stołowe,
– papryka słodka mielona – 1 łyżka stołowa,
– papryka ostra mielona – 1 łyżeczka,
– kmin rzymski mielony – 1 łyżeczka,
– kminek mielony – 3 łyżeczki,
– sól – szczypta,
– woda – 1 szklanka.
[embedded content]
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS