A A+ A++

Mięso zebry dostarcza niewielkiej porcji tłuszczu (mniejszej niż drób), ale mimo to skrywa sporo nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega-3, które przyczyniają się do regeneracji mięśni, wzmacniają układ odpornościowy, poprawiają kondycję serca oraz obniżają ciśnienia krwi. Jest bogatym źródłem sprzężonego kwasu linolowego (CLA), który – jak wykazały badania naukowe – działa przeciwnowotworowo, ogranicza stany zapalne, obniża ciśnienie krwi, zapobiega astmie czy arteriosklerozie oraz wspomaga leczenie cukrzycy i osteoporozy.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł“Krwiożercze szumowiny!”. Zełenski zamieścił emocjonalny wpis
Następny artykułU siebie zagrają rezerwy