Ekologiczne mięso z certyfikatem PL-EKO jest doskonałym źródłem biodostępnego żelaza, cynku, selenu oraz witamin z grupy B w tym witaminy B12. Co najważniejsze, mięso jest przede wszystkim źródłem wysoko przyswajalnego białka. Ekologiczne hodowle pozwalają na wzrost zwierząt w naturalnym tempie, z wykorzystaniem ekologicznej paszy bez GMO oraz z odpowiednimi warunkami ruchowymi. Wszystko to przekłada się finalnie na jakość produktów. Sięgając po mięso z unijnym certyfikatem ekologicznym, możemy być jej pewni. W tego typu żywności nie mogą występować pozostałości niedozwolonych środków ochrony roślin, GMO, hormony, czy antybiotyki. Co jest dość przewrotne, z założenia wszystkie produkty dostępne na rynku nie powinny nam szkodzić. Jednak świat stanął trochę na głowie i dziś musimy zwracać uwagę na to, co kryje się na etykietach, a tam nieraz spotkamy długie listy przeróżnych “E”. Jakby tego było mało, jak słyszymy w mediach, hodowcy stosują różnego rodzaju zabiegi, mające zwiększyć wydajność produkcji, niestety często kosztem jakości i dobrostanu zwierząt. Kupując mięso, które pochodziło od zwierząt żyjących warunkach możliwie zbliżonych do naturalnych, mających dostęp do pastwisk oraz karmionych czystą paszą ekologiczną wiemy, że wzrastały w dobrych warunkach.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS