A A+ A++

Jak przyrządzić schab, by był miękki i soczysty? Przed pieczeniem mięso należy zamarynować. Pamiętajmy też, że schab to bardzo delikatne mięso, dlatego nie należy go zbyt długo piec. W przeciwnym razie wysuszymy mięso na wiór.

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 100 ml oleju
  • sól ziołowa
  • pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
  • majeranek
  • Ząbki czosnku kroimy wzdłuż na ćwiartki. Nożem nakłuwamy mięso i w każdą kieszonkę wciskamy czosnek.
  • Przygotowujemy marynatę: do oleju wsypiemy wszystkie przyprawy, sól i przeciśnięte 2 ząbki czosnku. Smarujemy dokładnie mięso ze wszystkich stron.
  • Przykrywamy i pozostawiamy w lodówce przez kilka godzin. Mięso przejdzie aromatem ziół i czosnku.
  • Pieczemy w foliowym rękawie w piekarniku rozgrzanym początkowo do do 220 stopni. Po ok. 40 min. zmniejszamy ogień do 180 stopni i pieczemy jeszcze około godzinę.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBAJDY: Samochód ciężarowy zderzył się ze skuterem
Następny artykułWiemy kto wybuduje lądowisko na dachu szpitala