Michel Moran bez wątpienia jest autorytetem kulinarnym Polaków. Juror popularnego programu kulinarnego “Masterchef” i “Masterchef Junior” , emitowanego przez stację TVN, zdradził swój sposób na zachowanie perfekcyjnej sylwetki przy ograniczonym ruchu.
Michel Moran o diecie na kwarantannie
W rozmowie z Faktem Moran informuje, że właściwie jest kilka rozwiązań, żeby waga pozostała w miejscu. “Gotujmy zamiennie: dania wegetariańskie, rybne i mięsne. Błagam, nie smażmy codziennie mięs, bo to naprawdę nie przyniesie nic dobrego” – apeluje.
Ceniony szef kuchni poleca gotowanie takich potraw jak cukinia, bakłażan, papryka, cebula i pomidory zmieszane w ratatouille czy włoska caponata z bakłażana, selera naciowego, oliwek i kaparów. “Gotujmy lekko i wykorzystujmy w naszych potrawach dużo warzyw, wtedy nie przytyjemy” – zdradza sekret. Podał też przykłady na łączenie składników mięsnych i rybnych z warzywami.
“Weźmy na przykład schab. Proszę bardzo: uduśmy go z pietruszką, selerem, marchewką. Palce lizać! Ryba? Wystarczy ją upiec, spryskać sokiem z cytryny i już” – wylicza.
Zobacz także: Koronawirus. Ministerstwo Zdrowia opublikowało specjalny film.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS