A A+ A++

Kotlety mielone z cukinią robi się niezwykle łatwo. Wystarczy po prostu umyć i obrać warzywo, jeśli ma grubą skórkę, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy starta cukinia wystygnie, dodajemy ją do zmielonego mięsa, namoczonej w wodzie lub mleku i odsączonej bułki oraz jajka. Dodajemy sól, pieprz i majeranek, a następnie łączymy na gładką masę. Formujemy z niej owalne kotlety, które panierujemy w bułce tartej i smażymy na porządnie rozgrzanym tłuszczu aż będą rumiane.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKorowód trzech króli w Arenie Lodowej
Następny artykułZmiany w cieszyńskim garnizonie. Nowy szef w Skoczowie i zastępca w Strumieniu