Małgorzata Socha w kreatywny sposób spędza czas z dziećmi. Gry, zabawy, spacery w lesie. Nie zabrakło też wspólnego gotowania. Na zdjęciu, które aktorka zamieściła na swoim profilu na Instagramie, widać, jaką radość sprawia jej gotowanie z córkami. Nie przeszkadza nawet bałagan, który powstał podczas przygotowywania słodkości. Socha bez makijażu i w dresowej bluzie bawi się świetnie podczas kuchennych eksperymentów.
Małgorzata Socha zdradza przepis na ciasto bezglutenowe
Jak przygotować bezglutenowe ciasto wg przepisu Małgorzaty Sochy? Receptura wydaje się prosta, potrzeba tylko kilku składników.
Przygotowanie ciasta
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z 3/4 cukru. W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy masło z czekoladą. Po rozpuszczeniu dodajemy mąkę orzechową i proszek do pieczenia. Całość miksujemy i dodajemy espresso i wódkę (wyparuje podczas pieczenia). Ubijamy białka ze szczyptą soli i resztą cukru.
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i pieczemy góra/dół przez 45 min. Zostawiamy na jakieś 15 min, żeby doszło do siebie, a potem wyjmujemy do wystygnięcia.
Przygotowanie polewy
Żelatynę rozpuszczamy w wodzie w naczyniu. Czekoladę rozpuszczamy ze śmietanką. Łączymy wszystko w całość, żeby masa była sprężysta i gładka. Polewamy ostudzone ciasto.
Zobacz także: Siłaczki odc. 6. Cykl Klaudii Stabach. Dajemy kobietom wsparcie, na jakie zasługują
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS