A A+ A++

Planując remont, wiedz, że każda dobrze zaplanowana, nawet mała kuchnia powinna mieć pięć podstawowych stref funkcjonalnych: przechowywania (naczynia, garnki, sztućce itp.), zapasów (produkty spożywcze, w tym te wymagające chłodzenia), przygotowania posiłków (blat roboczy o długości minimum 80 cm), zmywania (zlewozmywak i ewentualnie zmywarka), gotowania (płyta grzejna i piekarnik, opcjonalnie kuchenka mikrofalowa). Niekiedy dochodzi do tego też strefa jadalniana. Jeśli w salonie brakuje na nią miejsca, można wstawić niewielki stół do kuchni lub wydzielić w tym celu część blatu. W przypadku małej kuchni połączonej z salonem na ich pograniczu można ustawić stół, a nawet wyspę kuchenną, która także może pełnić funkcję jadalni. Otwieranie przestrzeni to trik pozwalający optycznie powiększyć i naturalnie doświetlić mieszkanie. Brak ścian działowych daje też dobry pretekst, by nowoczesna kuchni zyskała ciekawy barek czy półwysep.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJak założyć stowarzyszenie rejestrowane w KRS?
Następny artykułBezpłatna regulacja świateł na stacji diagnostycznej