Makaronowa sałatka z tuńczykiem
Składniki:
– puszka tuńczyka w sosie własnym
– 100 g ugotowanego makaronu (najlepiej w kształcie ryżu)
– 2 małe czerwone cebule
– 3 duże ogórki kiszone
– pół puszki kukurydzy
– pestki słonecznika
– sos: dwie łyżki jogurtu naturalnego + 2 łyżki majonezu
– przyprawy do smaku: sól, pieprz, czosnek, zioła
Wykonanie:
Tuńczyka odcedzić na sitku. Cebulę i ogórka pokroić w kostkę. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Tuńczyka, makaron, cebulę, ogórka, kukurydzę umieścić w misce. Jogurt wymieszać z majonezem, dodać przyprawy. Dodać do składników sałatki. Sałatkę udekorować pestkami słonecznika.
Smacznego!
(or)
Oryginalne źródło: ZOBACZ
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS