A A+ A++

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Świetny przepis na jesienne dni

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: dwie

Składniki:
  • spaghetti, spaghettini, spaghettoni, 200 g
  • rydze, 200 g
  • masło klarowane, 2 łyżk.
  • cebula, 1 szt.
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 2 szczypta
  • białe wino, 50 ml
  • posiekana pietruszka, 1 łyżk.
  • posiekany koper, 1 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Na maśle klarowanym szklimy cebulę i czosnek, następnie dodajemy pokrojone w paski grzyby. Chwilę dusimy. Dodajmy sól, pieprz i podlewamy białym winem. Dusimy, aż alkohol odparuje. W międzyczasie gotujemy al dente makaron. Grzyby podlewamy odrobiną wody z makaronu, redukujemy dodajemy resztę masła. Następnie dorzucamy posiekany koperek i pietruszkę. Wszystko razem mieszamy. można posypać parmezanem.  

Nieprawidłowy adres

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułŚwietne polskie kino w Gdyni. Współczujmy jurorom | Kultura na weekend. Odc. 79
Następny artykułGdynia: Współczujmy jurorom | Kultura na weekend. Odc. 79